Zijn de winkels open met Moederdag?

Ieder jaar is het weer een keer Moederdag, veel mensen vragen zich op deze dag af op de winkels open zijn. Het is namelijk een bijzonder leuk idee om jouw moeder mee te nemen naar een gezellige stad om een dagje te winkelen. We kunnen je alvast gerust stellen, de meeste winkels zijn namelijk gewoon open op deze dag.

Waarom zijn de winkels open?

Nederland heeft Moederdag nooit echt erkend als feestdag, het is dan ook geen dag waarop mensen vrij krijgen van het werk. Dit heeft weer als gevolg dat winkels niet dicht hoeven te zijn op die dag. Vieren die mensen in de winkel dan geen Moederdag? Natuurlijk wel, maar Moederdag is één van de best draaiende dagen van het jaar! Zo zijn winkels die cadeaus aanbieden voor deze dag altijd wel al open, er zijn namelijk altijd wel weer personen die op de dag zelf nog geen cadeau hebben gekocht. Zij kunnen dan alsnog hun slag slaan bij winkels zoals de Rituals of de Blokker.

Het kan echter zijn dat enkele kleine ondernemingen dicht zijn, dit is voornamelijk zo als Moederdag in het weekend valt. Maar los daarvan kun je gerust met je moeder naar de stad toe. De grote steden zijn sowieso altijd geopend, denk bijvoorbeeld maar aan Amsterdam of aan Rotterdam. Hier is genoeg te doen, ook op Moederdag.

Moederdag is één van de dagen dat je jouw moeder even in het zonnetje kunt zetten. Moeder zijn is zo makkelijk nog niet, zij verdienen het dus ook wel eens om verwent te worden. Mocht je niet weten wat je kunt kopen voor je moeder dan kun je natuurlijk ook altijd zelf iets maken. De winkels die knutselspullen verkopen zijn die dag ook gewoon open, zo hoef je niet met lege handen te staan.

Nog even wachten, 12 mei is het Moederdag 2019!

Schrijf je gratis in, mis dit niet!

Mis dit niet! Wij sturen de beste moederdag cadeau ideeen voor jouw interesse!

  • Interesse in:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top Cadeaus bij:

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.