Moederdag cadeau in elkaar knutselen

Moederdag is een van de leukste dagen van het jaar, voor je moeder en voor jezelf. Voor je moeder is het natuurlijk een speciale dag omdat zij een keer in het zonnetje wordt gezet. Na al die jaren hard werken om jou op te laten groeien heeft ze wel een beetje erkenning verdient. Maar voor jezelf is het ook een leuke dag, want zeg nou zelf, wat is er nu leuker dan je moeder een glimlach op haar gezicht geven? Precies, het is dan ook belangrijk dat je toch wel een beetje een leuk cadeau voor haar hebt.

Zelfgemaakt of gekocht?

Nu zijn er twee dingen die je kunt doen, je kunt een kant en klaar cadeau kopen, of je kunt een cadeau zelf maken. De eerste optie is vooral makkelijk, het is zo gedaan en je hoeft niet veel tijd te stoppen in het voorbereiden. Echter is het wel erg onpersoonlijk. Het is dan ook veel leuker om zelf aan de slag te gaan om iets te maken. Zo zorg je voor een veel persoonlijker cadeau. Het kan echt van alles zijn, van knutselen tot aan het organiseren van een uitje. Het maakt dan ook echt niet uit wat het is, het gaat om het idee erachter. En wij weten zeker dat jouw moeder het een ontzettend leuk idee zou vinden als je een zelfgemaakt cadeau voor haar maakt. Misschien weet je niet precies wat je dan moet doen of waar je aan moet denken. Gelukkig kunnen we jou hier met alle plezier mee helpen. In dit artikel vindt je leuke ideeën die je kunt gebruiken om een cadeau te fabriceren. Ook staan er handige tips in waar je nog op moet letten. Lees het dus eens goed door, misschien kom je wel op leuke ideeën.

Zoek haar interesses

Het eerste waar je naar moet kijken is: “wat vindt mijn moeder nu eigenlijk echt super leuk?”. Als je deze vraag kunt beantwoorden dan weet je al een beetje waar je rekening mee moet houden. Je kunt wel een bloemenvaas maken, als je moeder niet van bloemen houdt dan is het natuurlijk niet echt een heel leuk cadeau. Denk dus aan bepaalde geurtjes die ze lekker vindt, of denk aan een muziekband waar ze ongelooflijk fan van is. Maak dus een lijstje van dingen die je moeder interessant of leuk vindt, hier kun je mee gaan werken. Je kunt het altijd even aan je moeder vragen als je het niet zo een twee drie weet, probeer het wel een beetje onopvallend te doen anders weet ze gelijk waar je mee bezig bent.

Een dagje uit

Een van de dingen die je kunt organiseren is een dagje uit. Stuur haar bijvoorbeeld eens lekker een dagje naar de sauna of organiseer een dagje shoppen met haar vriendinnen. Maar dit is toch niet echt zelf maken? Nee, dit is het niet, hoe je het brengt maakt echter het grote verschil. Het is namelijk super leuk als je zelf een kaart of bon maakt waar het dagje uit op vermeldt staat. Zo maak je het toch nog zelf. Een leuk idee is dan ook om een soort persoonlijke cadeaubon te maken. Plak hier bijvoorbeeld grappige foto’s op van jullie twee en zet er een leuk tekstje op. Op internet staan er vast wel voorbeeldjes die je kunt gebruiken om de bon mee na te maken. Het leuke van dit idee is dat het toch heel makkelijk is, maar ook weer erg persoonlijk. Deze keuze is dan ook ideaal als je niet uren de tijd hebt om te gaan zitten knutselen.

Een eigen fotoboek of lijstje

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Dit spreekwoord ken je waarschijnlijk wel. Het is dan ook echt waar, met een foto kun je veel meer herinneringen ophalen dan met een verhaal. Foto’s zijn heel erg persoonlijk en vaak deel je een intiem moment met de persoon op de foto. Het is dan ook een heel leuk idee om voor Moederdag zelf een fotoboek te maken. Dit kun je echt heel makkelijk zelf doen, het enige wat je nodig hebt is een lege map en veel foto’s. Er zijn zat winkels die lege boeken aanbieden, hier kun je dan zelf je foto’s inplakken en je kunt hem geheel zelf versieren. Voor de echte knutselaars onder ons is het ook mogelijk om echt alles zelf te doen. Je kunt zelf je boek binden en inrichting. Als je nu niet zo heel veel zin hebt om zó veel tijd te investeren in dit klusje dan kun je ook een leuk fotolijstje maken. Je kiest gewoon een leuke foto uit van jullie met z’n tweeën en je maakt er een grappig lijstje omheen. Op zich een heel simpel idee, maar daarom nog niet minder leuk.

Dingetjes voor in de tuin

Mocht je moeder erg fan zijn van tuinieren dan kun je hier ook een hele hoop mee doen. Een tuin is meestal toch een beetje saai als er geen leuke dingen in staan. Vandaar dat het dan ook een super leuk idee is om de tuin een beetje op te vrolijken. Eén van de manieren om dit te doen is door bloembakjes te kopen en deze te beschilderen. Maak er een mooie tekening op of schrijf een leuke boodschap voor je moeder. Wat je ook nog kunt doen is een bloemenpotje te beplakken met mozaïek. Als je steentjes koopt en een beetje verf ben je eigenlijk al klaar om te beginnen. Andere leuke ideeën voor in de tuin zijn er natuurlijk ook. Zo kun je ook zelf een schilderij voor op de muur maken. Het is namelijk mogelijk om deze te laten plastificeren, zo kun je hem in de tuin hangen zonder dat je bang hoeft te zijn voor de regen. Dit is vooral leuk voor mensen met een ietwat grotere tuin, vaak is er wel een stuk op de muur leeg waar je hem neer kan hangen. Zo zijn er nog veel meer soorten cadeaus die je kunt maken voor in de tuin. Eigenlijk is alles wel leuk voor in de tuin, zorg er alleen wel voor dat je dus goede verf gebruikt. Zo kun je hem altijd buiten laten staan. Op internet kun je nog veel meer ideeën op doen, op Pinterest staan bijvoorbeeld altijd hele leuke voorbeelden die je kunt gebruiken.

Spulletjes voor in huis

Misschien is jouw moeder niet per se zo’n heel erge fan van tuinieren, misschien vindt ze het veel leuker om het huis binnen in te richten. Ook hier heb je talloze mogelijkheden voor het maken van een cadeau. Zo kun je heel eenvoudig zelf een spiegel met lijst maken. Spiegels zijn overal wel te kopen zonder rand, deze hebben ze echt in alle soorten in maten. Zo zijn er vierkante, ronde maar ook hartvormige spiegels. Het is dan ook tof als je deze koopt en zelf een lijst maakt voor rond de spiegel. Deze lijst kun je weer helemaal zelf maken. Misschien houdt je moeder wel van schelpjes, dan kun je namelijk een echte strandspiegel maken. Of misschien vindt ze sterren wel helemaal super, dan kun je een hemelsblauwe spiegel maken met geverfde sterretjes en planeten. Het leuke van dit idee is dat je echt letterlijk alle kanten op kan. Zo kun je dus weer een heel erg persoonlijk cadeau voor je moeder maken, kies dan ook een centraal onderwerp en maak aan de hand hiervan de lijst. Andere leuke ideeën voor binnenshuis: een zelfgemaakte koektrommel, een beschilderd keukenpotje of een tafeltje van mozaïek.

Handigheidjes voor op kantoor

Het kan natuurlijk ook zijn dat je moeder elke dag super hard aan het werk is. Is het dan ook niet een heel erg leuk idee om haar werkplaats iets op te vrolijken? Zo heeft ze tenminste een beetje afleiding tussen de werkzaamheden door. Wat je bijvoorbeeld kan doen is zelf een kistje maken voor op het werk. Hier kan ze dan haar pennen of ander schrijfgerei in bewaren. Nu is een kistje maken niet super moeilijk, kijk alleen wel even online hoe het moet of vraag aan je vader of hij je kan helpen. Je moet namelijk toch een beetje boren en schroeven erin draaien. Wanneer het kistje klaar is kun je beginnen met het persoonlijk maken. Zo kun je bijvoorbeeld een foto in het dekseltje stoppen. Iedere keer als ze het kistje open maakt zal ze dan aan je denken. Wat ook een leuk idee is, is om zelf een lamp op te fleuren. Als je namelijk een lamp koopt en deze schildert, of als je er een leuk tekstje of berichtje op zet, dan ziet dit er al veel leuker uit dan zo’n standaard, zwarte Ikea lamp. Maar er zijn ook hier veel meer dingen waar je uit kan kiezen, kijk dus ook weer eens online of vraag eens rond in je vriendengroep. Misschien weten zij wel een top idee wat je kunt gebruiken voor het maken van een cadeau voor Moederdag.

Dus, ga aan de slag!

Zelf iets maken is dus echt het leukste wat je kunt doen. Je moeder zal het idee alleen al helemaal geweldig vinden. Iedereen koopt altijd maar een cadeau, terwijl iedereen als kind vroeger zat te knutselen. Laten we teruggaan naar die tijd, toen we ons uiterste best deden om een zo mooi mogelijk knutselwerkje te maken. Ga dus aan de slag, koop spulletjes in, volg deze tips en voor je het weet heb je een prachtig cadeau voor Moederdag gemaakt. Het is tenslotte maar een dag in het jaar Moederdag, juist op deze dag moet je die moeder van jou eens een keer in het zonnetje zetten.

Nog even wachten, 12 mei is het Moederdag 2019!

Schrijf je gratis in, mis dit niet!

Mis dit niet! Wij sturen de beste moederdag cadeau ideeen voor jouw interesse!

  • Interesse in:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top Cadeaus bij:

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.