16 originele ideeën voor leuke Moederdag cadeaus

Moederdag komt er weer langzamerhand aan en dit betekend dat je weer aan de slag moet om een leuk cadeau te maken of te kopen. Veel mensen zijn nog een beetje jong en kunnen hierdoor nu niet echt een duur cadeau kopen, gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Moeders vinden het namelijk super leuk om een zelfgemaakte verrassing te krijgen. Dit laat zien dat je super veel moeite hebt gedaan om er iets leuks van te maken. Misschien weet je niet precies wat je nu wilt maken. Dat is ook helemaal geen probleem, wij hebben voor jou hier 16 originele ideeën voor leuke Moederdag cadeaus.

Love You Mom - Moederdag Cadeau

 1. Handgemaakt kistje

Misschien hebt je het wel eens gemaakt tijdens het vak kunst op school, misschien ook niet. Een kistje is eigenlijk erg simpel om te maken, dit maakt het echter niet minder leuk. Het leuke van zelf een kistje maken is dat je het helemaal zelf op kan fleuren. Denk dus bijvoorbeeld aan een fel likje verf of aan versierde steentjes die je er vervolgens op plakt. Je moet wel eventjes wat spulletjes kopen, maar veel materiaal is er echt niet nodig. Op internet staan vast wel handleidingen die je kunt volgen om een kistje in elkaar te zetten, het versieren kun je natuurlijk wel zelf.

 1. Zelfgemaakte zeep

Wist je dat je makkelijk zelf zeep kan maken? Op internet en in de winkel zijn zelfs pakketjes te vinden die je helpen om zelf zeep te maken. Zo hoef je alleen de stappen te volgen die daar op staan. Het mooie van zeep is dat je bijvoorbeeld een geur kan kiezen waar je moeder van houdt, of je kiest de lievelingskleur van je moeder. Daarnaast kun je de zeep ook in een grappig vormpje laten maken, een sterretje of een hartje bijvoorbeeld. Deze optie is iets meer werk, maar het is wel leuk om mee aan de slag te gaan.

 1. Kaarsen van bijenwas

Een kaars maken is eigenlijk ook erg simpel. Door middel van bijenwas kun je eenvoudig een kaars fabriceren. Je hebt alleen nog even een lontje nodig en een mal die je gebruikt om de kaars in de stoppen. Wat ook leuk is, je koopt een mooi bakje of glaasje en je zet de kaars hier in. Het glas kun je weer leuk beschilderen met hartjes of andere vormpjes.

Bijenwas Kaars

 1. Een beschilderde karaf

Als je eens in de winkel bent dan moet je eens op zoek gaan naar een karaf, een normale, dus zonder enige vorm van versiering. Het is namelijk een erg leuk idee om een karaf te beschilderen voor moederdag. Schrijf er eens leuk tekstje op en maak allerlei vormpjes die je er op tekent. Het is wel verstandig om goede verf te halen, anders laat de verf namelijk los als je de karaf een keer in de vaatwasser zet. Een karaf is helemaal niet zo duur, kijk maar eens bij de Blokker of de Action, hier zijn er genoeg verschillende soorten te vinden.

 1. Fotolijstje

Zeg nou zelf, wat is een betere manier om een leuk moment vast te leggen dan door middel van een foto? Precies, dat dachten wij ook al. Een leuke foto van jou en je moeder is erg persoonlijk. Dat is dan ook wat het zo leuk maakt om dit te geven. Als je dus zelf eens mooi fotolijstje maakt en hier een foto is stopt van een prachtig moment tussen jou en je moeder dan heb je al een van de beste cadeaus gemaakt die je maar kan wensen.

 1. Zomer schelpenketting

Als je vaak met je moeder op vakantie ging naar een of ander zonnig oord dan heb je waarschijnlijk veel leuke herinneringen aan deze vakanties. Wat dan ook een leuk idee is, is om zelf een schelpenketting te maken. Degene die hier voor kiest moet wel een beetje goed zijn in friemelen. Je moet namelijk erg voorzichtig met de schelpjes zijn, deze breken anders veel te snel. Maar als jij houdt van knutselen en als je er de tijd voor hebt dan is dit een super leuk idee om te maken voor Moederdag.

Schelpenketting - Moederdag Cadeau

 1. Verjaardagskalender

Veel mensen vinden het lastig om elke keer maar weer die verjaardagen te onthouden, ook je moeder zal dit waarschijnlijk wel lastig vinden. Veel mensen vinden het dan ook fijn om een verjaardagskalender te hebben. Een overzichtje met alle dagen is namelijk super handig. Daarom is het echt een top idee om zelf een verjaardagskalender te maken. Je kunt dit doen door zelf velletjes te maken met de dagen van de maand, of je koopt een online kalender die je vervolgens zelf opmaakt. Het eerste idee is natuurlijk het leukste, zo heb je echt een kalender die je helemaal zelf gemaakt hebt.

 1. Cd hoesje

Een CD hoesje is eigenlijk super simpel om te maken, je hebt alleen maar een leeg hoesje nodig die je beschildert of beplakt. Misschien wil je moeder wel een nieuwe cd hebben van haar favoriete band, het is dan grappig om zelf het hoesje te ontwerpen

 1. Bijzondere placemats

Met placemats kun je echt elke kant op die je maar wilt. Voor een placemat heb je alleen maar een vel papier nodig en een plastificeer machine. Je kunt dus bijvoorbeeld een prachtige tekening maken, of je kunt een tekstje op een vel laten drukken. Als je hier plastic overheen doet is hij waterdicht, zo kun je hem zonder problemen schoonmaken als je klaar bent met eten.

Placemat - Moederdag Cadeau

 1. Spiegeltje

Veel moeders vinden het toch wel belangrijk om er iedere dag weer goed uit te zien. Zo doen ze hun make up, kammen hun haar en brengen een blosje aan. Hier hebben ze alleen wel een spiegeltje voor nodig, zonder spiegel wordt het toch wel erg lastig. Daarom is het een leuk idee om zelf een spiegeltje te maken. Je kunt gewoon vierkante spiegeltjes kopen, de lijst kun je vervolgens zelf in elkaar knutselen. Je moeder denkt dan iedere dag aan je als ze het spiegeltje ziet.

 1. Leuke koektrommel

Een koekje bij de koffie, super lekker natuurlijk. Vaak zijn alleen de koektrommels zo saai. Een ijzeren blik is nu eenmaal niet erg mooi. Het is dan ook een goed idee om zelf een koektrommel voor je moeder te maken. Er zijn genoeg lege blikken te krijgen. Als je deze vervolgens mooi opvrolijkt heb je een prima cadeau voor Moederdag. Schilder er hartjes op en plak leuke vormpjes op de deksel, het ziet er leuk uit en het kost niet zo erg veel moeite.

 1. Zelfgemaakt boeket

Bloemen zijn altijd goed om te geven, maar je kunt ook zelf een bosje bloemen maken door vilt te gebruiken. Dit is natuurlijk net eventjes iets anders dan de standaard boeketten van de bloemist. Door zelf bloemen te maken heb je een erg origineel, ik heb ze namelijk nog nooit bij iemand op tafel zien staan. Het andere voordeel is dat je ze nooit water hoeft te geven. Super praktisch dus!

 1. Bloempotjes

Bloempotjes kunnen de tuin een fris uiterlijk geven. Echter is die bruine kleur toch wel een beetje saai. Het kan dan ook leuk zijn om voor je moeder de bloempotjes te schilderen of te versieren. Het is makkelijk en het is daarnaast zo gedaan. Gebruik ook hier weer goede verf, anders is de laag er zo af bij een harde regenbui. De bloempotjes zijn gewoon te halen bij de bouwmarkt, kost helemaal niet veel maar is een super leuk idee.

Bloempotje - Moederdag Cadeau

 1. Boekenlegger

Als je een moeder hebt die van lezen houdt dan is het ook een goed idee om een boekenlegger te maken. Deze heb je nu eenmaal nodig als je lekker aan het lezen bent. Het mooie van een boekenlegger is dat je deze precies kunt maken zoals je dat zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld vilt gebruiken, maar je kunt ook een vel papier plastificeren met een leuke tekst. Zo heb je dus een cadeau wat je moeder iedere keer weer ziet als ze haar boek open doet.

 1. Sleutelhanger

Sleutelhangers zijn over het algemeen een beetje saai. Gelukkig kun je ze makkelijk zelf leuk maken. Je kunt door vilt te gebruiken allerlei vormpjes of figuren creëren. Je hoeft hier dan alleen nog maar een ringetje doorheen te halen. Je moeder kan het ringetje vervolgens om haar sleutels doen, zo heeft ze in ieder geval weer een vrolijke sleutelbos.

 1. Badzout

Badzout kun je vrij eenvoudig zelf maken, er is zat informatie op internet te vinden hoe je dit moet doen. Wat leuk is, is dat je zelf een geurtje toe kan voegen. Als je moeder van lavendel houdt dan kun je dus heerlijke lavendelkruiden er door heen doen. Als je dit afmaakt met een zelfgemaakt zakje dan heb je een perfect Moederdag cadeau. Ze kan zo super lekker tot rust komen, het badzout is heerlijk voor in bad en het laat een frisse geur achter. Je hebt hier niet veel voor nodig, zoek alleen wel even op hoe je het nu moet maken.

Nog even wachten, 12 mei is het Moederdag 2019!

Schrijf je gratis in, mis dit niet!

Mis dit niet! Wij sturen de beste moederdag cadeau ideeen voor jouw interesse!

 • Interesse in:
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top Cadeaus bij:

Wij gebruiken cookies en als je onze site bezoekt ga je hiermee akkoord.